Актуализират проекта за Дондуковата градина в Пловдив

15:59, 13 апр 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подготвя се реновирането на най-стария пловдивски парк - Дондуковата градина, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов. В момента тече процедура по изготвяне на подробен устройствен план (ПУП), тъй като трябва да бъдат нанесени малки корекции, уточни той. Площта на градината обаче няма да бъде променяна.

"Разговаряхме с автора на проекта арх. Стамо Стамов, за да обсъдим как да се актуализира и да може да се вгради конструкцията за екзотична растителност на ботаническата градина", поясни Стаменов. По думите на районния кмет до седмица ще бъде комплектован екипът от проектанти и ще се започне работа по промяна на проекта. В рамките на два месеца се очаква да има готова проектна визия.

Обсъждат се различни варианти за съществуващите фонтани, които обаче не са част от автентичния изглед на парка. При създаването му там е имало цветни фигури, а основният шадраван е бил на мястото, където сега има цветна градина.

Припомняме, че за Дондуковата градина, известна на старите пловдивчани като Градската градина, е привлечен като консултант и арх. Косев, един от създателите на Ботаническата градина в Балчик, и той също ще е част от проектантския екип. Зала "Лотос", която от години стои неизползваема, също ще бъде вписана към зоната, припомни Стаменов. Тя ще бъде свързана с топла връзка със сградата на Природонаучния музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама