Единадесетокласници спечелиха състезанието "Пролетен МГ куиз"

15:59, 13 апр 16 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът  на 11 „б”клас от МГ „Баба Тонка” се класира първи в надпреварата „Пролетен МГ куиз”, съобщават организаторите.  

Общо 50 ученици от горния курс на гимназията, разпределени в 10 екипа, се включиха в състезанието. На второ място остана отборът на 12 „а”  клас, а третото място заеха представителите на 12 „в” клас, които бяха призьорите в коледното издание на надпреварата. 

Сред гостите на „Пролетен МГ куиз” бяха председателят на Училищното настоятелство и зам.-кмет на Община Русе Наталия Константинова и основателят на Фонд „Математика на бъдещето” и член на Обществения съвет към него Иван Иванов. Присъстваха и ученици и учители от гимназията, както и бивши участници в предаването „Минута е много”.

Инициативата е на Фонд "Математика на бъдещето", в партньорство с РУ „Ангел Кънчев” и представители на бизнеса. Това е второто по рода си състезание. Първото му издание беше коледно и се проведе в края на миналата година. Водещ на надпреварата отново беше популярният Петър Вучков. Като ко-водещ за пореден път се изяви  Ивелин Николов, чиято е и идеята за инициативата. В началото на състезанието той поднесе на Петър Вучков книгата „Летопис на ДТ „Сава Огнянов”, с автор Крум Гергицов.

Продължилата 90 минути надпревара  премина в три кръга:

- първи кръг - тестови въпроси - 5 с два варианта за отговор и 5 с четири варианта, като всеки верен отговор носи 1 точка; - втори кръг - 5 снимки + 5 клипа (филми, песни и др.) - всеки верен отговор носи 2 точки; - трети кръг - 10 въпроса с отворен отговор, някои от тях с повишена трудност. 

Въпросите бяха от различни области - история, литература, география, спорт, култура и др. Сред тях имаше и свързани с учебния материал и които подложиха на проверка общата култура и логическото мислене на учениците.

Класиралите се на първите три места отбори  получиха статуетки, с образа на гръцката богиня на победата Нике. Най-добре представилите се от участниците и публиката бяха наградени с ваучери за книжарница. Всички отбори получиха грамоти за участието си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама