Обявиха конкурс за проект за ремонт на фонтана в Каварна

15:58, 13 апр 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Каварна обяви открит конкурс за проект на  обект: „Ремонт, реконструкция и облагородяване на градски фонтан в централна част на град Каварна и прилежащите площи”.

Целта на конкурса е придобиване на проект в прединвестиционна фаза, като основа за изработка на бъдещ проект.

Конкурсът е открит , като всички желаещи могат да участват в него. Той е анонимен. Проектите ще бъдат оценявани от жури. Право на участие имат всички български и чуждестранни физически и юридически лица – скулптори, художници, дизайнери, архитекти, урбанисти, ландшафтни архитекти,  които притежават необходимата образователна квалификация и обединени в проектантски колективи. За реализацията на проекта и реконструкция на съоръжението и за облагородяване на прилежащите площи ще бъдат инвестирани до 500 000 лева, без ДДС.

От участниците в анонимния конкурс се очаква с идеите си да постигнат въздействащо обемнопространствено решение, да създадат визия, която да отразява характера на града - съвременност, иновативност, оригиналност, посочват от кметската управа. Идейният проект ще бъде база за бъдещ инвестиционен проект с прогнозна стойност до 25 000 лева, без ДДС. Крайният срок за участие в конкурса е 30 май.

Изискване на конкурса е за него да постъпят минимум три проекта. Ако те са по-малко, конкурсът се прекратява.

Жури ще отличи първите два най-добри проекта като ще присъди и парични премии - от 6000 и 3000 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама