Ремонтират 70 малки улици в София тази година (снимки)

15:35, 13 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70 малки улици ще бъдат ремонтирани тази година на територията на Столичната община. За целта са отделени близо 90 млн. общински пари и са ангажирани 36 екипа от работници. Междукварталните улици, по които се движи градският транспорт, са с приоритет. Това каза директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ Васил Начевски по време на проверка на ремонта на ул. „Цар Симеон“.

До края на месец април ще приключи ремонтът на пътното платно в участъка от ул. „Инж. Иван Иванов“ до бул. „Константин Величков“. Ремонтът по ул. „Цар Симеон“ ще продължи в участъка от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Инж. Иван Иванов“. Поставя се нова настилка, ремонтират се уличното осветление и тротоарите, подменят се бордюрите, като се изграждат понижения, за да се осигури достъп за хора с увреждания. Ще бъдат засадени и дървета на нови места по улицата.



Проектът, който е започнал на 6 април, е със срок за изпълнение 70 дни. Изпълнител е „ПСТ Груп“ ЕАД, а за 1500 метра обща дължина на обекта се плащат 1,6 млн. лева.

В момента се работи по ул. „Цар Асен“, ул. „Равногор“, ул. „Тодор Кожухаров“, ул. „Жеко войвода“, както и по рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе“. Прави се основен ремонт на ул. „Шумаково“ в квартал „Симеоново“, укрепва се свлачищен участък във вилна зона „Лозето“ в Герман, изгражда се ул. „П. Манджийски“ в Панчарево. Продължава ремонтът на ул. „Ангиста“ от бул. „Васил Левски“ до ул. „Кешан“.



Предстои да започне основен ремонт на улиците „Русалийски проход“, „Малуша“, „Флора Кънева“ в район „Лозенец“, „Атанас Узунов“ в район „Слатина“, „Искър“ и „Бачо Киро“ в район „Оборище“, „Стефан Сарафов“ и „Янко Забунов“ в район „Триадица“. Общината предвижда да бъде отворен втори вход-изход при километър 32+000 на Околовръстния път и уличната мрежа на село Казичене, както и да се изгради мост над р. Владайска по продължение на ул. „Генерал Паренсов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама