Част от „Правосъдие за всеки“ не са допуснати на заседанието на правна комисия

15:25, 13 апр 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки” провежда гражданско присъствие пред сградата на Народното събрание на пл. „Ал. Батенберг”, където в момента заседава Комисията по правни въпроси, предаде репортер на София Topnovini.bg.

За София Topnovini.bg председателят на „Правосъдие за всеки“ Велислав Величков заяви, че не ги допускат на заседанието на комисията, а решението било взето лично от председателя й Данаил Кирилов (ГЕРБ). Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров, който е член на комисията, пък им казал, че докато се разхождат с транспаранти по улиците, е нормално да не ги допуснат, тъй като на тях пишело, че са „лоши“.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова също мина покрай тях, но одобрително вдигна палец и ги поздрави.

Все пак в момента на заседанието има един представител на инициативата – Любомир Авджийски, който обаче е допуснат като част от друга организация.

Причина за действията им пред Народното събрание е включването като точка в дневния ред на заседанието на исканията им, но като последна - шеста. Те бяха внесени в парламента, като под тях са се подписали над 4000 български граждани. Исканията им са оформени в седем точки и предвиждат създаване на независим заместник-главен прокурор, който да разследва корупцията по високите етажи на властта, намаляване на парламентарната квота във ВСС, премахване на методическото ръководство на главния прокурор върху дейността на всички прокурори, намаляване на мандатите на т.нар. трима големи.

От гражданското сдружение посочват, че председателят на парламента Цецка Цачева е върнала темата в правната комисия, но отвореното писмо до нея по този повод до днес е без отговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама