Билет от 1.60 лв. - гратисчийство и повече задръствания, смята Кадиев

14:13, 13 апр 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50% гратисчии и повече хора, които ще предпочетат личния си автомобил пред градския транспорт, което пък ще доведе до повече задръствания. Това предвижда бившият общински съветник, а сега независим депутат Георги Кадиев, ако утре Столичният общински съвет приеме предложението на Центъра за градска мобилност за увеличение на еднократния билет от 1 на 1.60 лева.

“ГЕРБ иска да вдигне билета в София на 1.60 лв. Предвиждат спад на купените билети с 19 %, но все пак допълнителен приход от 10 млн.лв. заради по-високите цени. Още 5 млн.лв. очакват от увеличения брой месечни карти. Т.е. хората ще се откажат от билети и ще "мигрират" към месечни карти. Абсолютна глупост”, коментира Кадиев.

“Хората ще мигрират към гратисчийство. Или ще се качат на колите си - за 1.60 лв. една кола на газ минава над 20 км. - защо ти е градски транспорт тогава?”, пита той.

По думите му, резултатът от вдигането на цената на билета ще е задръствания и спаднали приходи за Центъра за градска мобилност. “Най-лошата възможна политика, с най-лош резултат. Не мисля, че Фандъкова дори осъзнава каква глупост прави”, казва още Кадиев.

Той предлага увеличението да бъде спряно, а еднократният билет да бъде премахнат за сметка на дневни карти от 2 лева и намалена дневна карта на цена 1 лева за ученици, студенти и пенсионери.

"Всеки ще предпочете вместо да се оглежда и трепери за контрольори да си я купи и да се вози на воля. Приходите ще скочат. Гратисчиите ще намалеят. Няма да има измами със стари билетчета. Няма да плащаш 3.20 лв. за това, че си ползвал 2 рейса за по спирка. Хората ще се качат на градски транспорт”, смята Кадиев.

Според него увеличената цена на билета, която неминуемо ще увеличи и гратисчиите, ще увеличи случаите на саморазправа с контрольорите.

“Фандъкова не съзнава това. Тя не се вози на градски транспорт. И не говори с контрольори и шофьори”, казва Кадиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама