Прокуратурата в Сливен протестира срещу размера на присъдата на Емил Ангелов

13:49, 13 апр 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Сливен протестира осъдителната присъда на Емил Ангелов. Той е обвинен в това, че на 14 май 2015г. по АМ „Тракия“, км.236 в землището на .Нова Загора, при управление на лек автомобил, собственост на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Кюстендил, в посока на движение гр.София, нарушил правилата за движение, вследствие на което при движение с несъобразена скорост, предизвикал пътно – транспортно произшествие с непосредствено движещ се пред него камион. Така по непредпазливост Ангелов причинил смъртта на двама негови колеги, пътували с него в автомобила, както и средна телесна повреда на трети мъж пътувал в автомобила.

ОС-Сливен е признал подсъдимия за виновен в горепосоченото престъпление и е определил наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3г., изпълнението на което е отложил за изпитателен срок от 5г., както и 4г. лишаване от право на управление на мпс.

В протеста си наблюдаващият прокурор е изложил мотиви, за това че определеното наказание е явно несправедливо и не съответстващо на настъпилия тежък вредоносен резултат – смъртта на две лица.

Предстои насрочване на делото пред Апелативен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама