Русенка с престижно класиране на международна олимпиада по математическа лингвистика

13:34, 13 апр 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичката от VIII клас в СОУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“ в Русе, Цветелина Стефанова, извоюва 12-то място измежду близо 100 участници във Всерусийската олимпиада по математика и лингвистика, съобщава Община Русе.

Цветелина, придружавана от своята преподавателка по математическа лингвистика Илияна  Раева, беше най-малкият участник от българският отбор и се състезава в групата за 11 клас.

Престижното състезание се проведе в Санкт Петербург, Русия,  от 4 до 6 март 2016 г. и е традиционно за руската държава, бележейки началото си през ранната 1965 година в Московския държавен университет. 

Цветелина, макар на 15 години, е носителка на ред отличия и грамоти в различни сфери на науките. За да постигне поредния си успех на международно ниво, тя  трябваше да премине през 3 национални кръга. Следващата й цел е да продължи напред с участието си на предстоящата олимпиада по математическа лингвистика през месец юли в Индия. 

Участието на Цветелина във Всерусийската олимпиада  стана възможно, благодарение на Общинска Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама