Синът на скандална кандидатка за конституционен съдия защитава дружеството "Одрин 8"

12:56, 13 апр 16 25 848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокатската кантора на Стефан Гугушев, който е син на Галя Гугушева, пое защитата на дружество "Одрин 8" в започналото дело срещу разпореждането за спиране на разрушаването на тютюневия склад в Пловдив. Името на Гугушева е свързано с поредица скандали и серия сигнали при издигането й за кандидат за поста на конституционен съдия, заради което тя се оттегли от надпреварата. Стефан Гугушев наследява пловдивския адвокат Георги Илчев, който беше основната връзка за комуникация с единия от собствениците на дружеството Георги Бранников.  

След решението на съдия Недялко Бекиров за прекратяване на производството и прехвърлянето му в Апелативен съд-София  Гугушев обяви, че целта на дружеството е да възстанови сградата и по тази причина се изработва проект. Част от него  предвижда да бъде изграден музей, който дружеството да дари на Община Пловдив.  "За хотела не мога да кажа нищо", допълни той.

" Ние сме запознати, че укрепителни дейности  вече са били извършени. Готви се проект, който да бъде съгласуван с всички страни, за да започне възстановяването. ", каза Гугушев. На въпрос законно ли е разрушаването юристът отговори, че се анализират документите, но има разрешение за събаряне на сграда.  

"Сградата доколкото знаем не е индивидуален паметник на културата, а има противоречие в графичната и текстовата част в протокол, който е издаден през 2000 година от института за паметници на културата", допълни Гугушев.

Той е посъветвал клиента си да плати глобата от 15 хиляди лева, че сградата не е укрепена в указания срок и дължимите 17 хиляди лева данъци на Община Пловдив.

На заседанието присъстваха и представители от Гражданската инициатива за Тютюневия град. Адвокат Тони Стойчева коментира, че протакането чрез юридически хватки ще разруши сградата и делото ще бъде безпредметно.

"Тази заповед, която се обжалва от "Одрин 8", няма никакво отношение към задължението на кмета Иван Тотев да формира комисия, която да даде предписания с констативен протокол и да се установи какви са необходимите дейности, за да се ремонтира, реставрира и съхрани сградата. Това трябваше да се случи преди 14 дни. Ние настояваме кметът да изпълни задълженията си, който са му вменени от закона за културата", каза Стойчева.  

Архитект Светлин Пеев е категоричен, че съдът в София е изключително натоварен и делото ще се отложи дълго време. "А сградата трябва да се укрепи. Технически е възможно е да се направи, могат да се вземат мерки", уточни архитект Пееев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама