Почти всички нови линии на градския транспорт в Бургас запазват старата номерация

12:20, 13 апр 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
99% от новите линии  на градския транспорт ще се препокриват  като номерация със съществуващите до момента, съобщиха от Общината. По този начин няма да се създават неудобства за пътниците.

За по-голяма яснота на пътниците и гостите на  града на всички спирки ще има табла, които показват маршрутите и възможностите за връзки и придвижване между спирките. Флаери със схемите на линиите ще има в автобусите и основните терминали.

Както в повечето европейски градове, електронно табло в автобуса ще показва следващата спирка. За тези, на които им се налага да сменят няколко линии, билетът остава с цена 1 лв., но прикачванията са в рамките на 45 минути.

Предимно за гостите на града ще се продават, но само от шофьорите хартиени билети. Цената им ще е 1,50 лв.  Отличен вариант за  туристите са хартиените карти от  5 лв., 10 лв., 15 лв, които ще  има възможност да се закупят от вендинг машините или от другите пунктове.

За редовните пътници най-добър вариант са електронните карти, които ще могат да се зареждат периодично, според нуждите на всеки пътник да ползва градския транспорт.

Предвидено е новата билетна система да бъде въведена в началото на юни.

Първоначално представители на "Бургасбус" ще обясняват на пътниците как да използват валидаторите за карти и да се чекират. Те ще насочват всички пътници към първата врата. От втората ще имат право да се качват само майки с колички и хора с увреждания. Слизането от автобусите ще става от последните две врати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама