Великденски базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse 22 – 24 април

12:18, 13 апр 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дунавският център за изкуства и занаяти /ДЦИЗ/ и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на Великденски базар от 22 до 24 април. Изложителите ще очакват посетители на партерния етаж на любимия търговски център в града, от петък до неделя включително, между 10:00 и 19:00 часа.

Русенци ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от глина и дърво, художествена обработка на кожа, коприна и стъкло, металопластика, тъкачество, плетиво и много други. В изложението ще вземат участие и местни производители на великденски козунаци и сладкарски изделия.

Паралелно ще се проведат два конкурса под мотото „Великденски майстор” - единият е за най-оригинален козунак, а другият – за декорация на великденско яйце. Двата конкурса са достъпни както за участниците, така и за посетителите на изложението. Специално жури ще определи най-добрите сред претендентите, които ще получат награди от по 100 лв.

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между Mall Rousse и ДЦИЗ, който вече трета година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона. Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

Великденският базар за изкуства и занаяти ще даде старт на богата палитра от събития и игри с награди, включително традиционната Великденска томбола, които Mall Rousse ще предложи на своите посетители в празничния период.

Посрещнете Великден в Mall Rousse - къде другаде!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама