Започна зоналният етап от ученическите игри за девойки в Омуртаг

12:17, 13 апр 16 / Спорт 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зоналният етап от Ученически игри 2015/2016 за девойки XI-XII клас бе открит в Омуртаг. Начало на надпреварата даде кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, съобщават от пресслужбата на Общината.

Домакин на спортното събитие е Гимназия „Симеон Велчев“, чиито отбор е първенец от областния кръг на игрите.

Състезанието се провежда  в закритата общинска спортна база на градския стадион. В надпреварата участват отборите първенци от областните състезания в Русе, Силистра, Разград и Търговище. Шампионите от днешния турнир ще спечелят право за участие в националния кръг, който ще се проведе през месец май тази година.

„Пожелавам много спортен хъс и успех на всички отбори. Нека борбеният дух и стремежът към победа да ви съпътстват, както по време на днешната надпревара, така и във всички ваши начинания. Нека да спечелят тези от вас, които са най-добри. Бъдете живи и здрави“, пожела на младите спортисти градоначалникът.

На церемонията по откриването на турнира присъстваха още заместник-кметът на Община Омуртаг Юнал Османов, директорът на Гимназия „Симеон Велчев“ гр. Омуртаг Димитър Димитров, директорът на спортно училище „Никола Симов“, град Търговище Кольо Калев, експерти от РИО – Търговище, отборите и техните спортно-техническите ръководства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама