“Добруджа” води в класация за най-добър квартал в Шумен

12:05, 13 апр 16 / Любопитно 25 2144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със средна оценка от 5.44 “Добруджа” води в класация за най-добър квартал в Шумен. Това показва платформата на 28-годишния IT специалист Тодор Цонков - kvartali.info. Сайтът е активен от януари тази година и в него може да гласува всеки. По скалата от 2 до 6 се оценяват фактори като местоположение, паркове, сигурност, инфраструктура и др. и се формира средна оценка, която показва кой квартал в даден град най-много харесват хората.

Най-висока оценка – 6.00, квартал “Добруджа” получава в категорията местоположение. Транспортните връзки са оценени с 5.73, а паркове, зелени площи и сигурност са оценени с 5.55. Най-ниската оценка – 5, гласуващите са дали в категорията забавления и спорт.

На второ място в класацията за Шумен е поставен квартал “Гривица” със средна оценка 5.40. Въпреки двете пълни шестици в категориите паркове, зелени площи и сигурност, оценките на останалите фактори са само петици. Това обаче не пречи на квартала да изпревари централната градска част на Шумен, която гласуващите са поставили едва на четвърто място със средна оценка от 5.20.

Районът около Многопрофилната болница е трети в класацията със среден сбор от 5.30. Мястото е получило три пълни шестици в категориите сигурност, магазини, заведения и забавления, спорт, но има по-ниски оценки за паркове, зелени площи и сграден фонд.

Квартал “Макак” заема пето място на сайта kvartali.info със средна оценка от 5. Решаващи за класирането му се оказва тройката в категорията учреждения и четворката за фактора развитие и перспективи. Трите пълни шестици за транспорт, сигурност, забавления и спорт не са достатъчни да компенсират мястото на квартала в средата на таблицата.

Шестата позиция гласуващите са отредили за квартал “Херсон” средната му оценка е 4.48. Тук парковете, зелените площи са получили едва 3.75. Останалите оценки варират от 4 за забавления и спорт до 5 за магазини, заведения.

Седми е районът около “Куршум чешма”. Той е събрал среден вот от 4.25. Мястото е получило 3 в категорията паркове, зелени площи, а най-високата оценка е 5 за сигурността.

Един от най-големите квартали в Шумен “Тракия” е поставен на осмо място с 4.23. Там инфраструктурата е оценена с 3.75, възможностите за забавления и спорт са получили 3.67, а развитието и перспективите са с 3.83. Най-високата оценка – 5 се е закотвила в графата магазини, заведения.

На предпоследно място в класацията до момента е квартал “Боян Българанов” със среден общ резултат от 4.15. Мястото получава и единствената до момента двойка в категорията учреждения. Транспортът обаче е оценен с пълно шест. Сградният фонд е получил 3, същата е оценката и в графата местоположение.

На последното десето място е класиран района около “Пети полк” със среден сбор от 4.10. Единствената петица мястото е получило за местоположение. Има две оценки от 3.33 за учреждения и забавления спорт. Оценките на останалите фактори не надхвърлят 4.67.

Класацията на сайта kvartali.info е достъпна за всеки, който иска да даде своя вот. По този начин шуменци могат да определят най-добрия за живеене квартал в града, като го оценят в десет посочени категории.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама