Около 100 хил. лв. ще струва укрепването на останките от тютюневия склад

11:36, 13 апр 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 100 хиляди лева ще са необходими за укрепването на останките от полусъборения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8 в Пловдив.

"Все още нямаме точна сметка, но по предварителна експертна оценка на експертите стойността на дейностите няма да са по-малко от 100 хиляди лева", коментира кметът Иван Тотев.

Днес ще бъде направено фотограметрично заснемане, след което ще се пристъпи към съответните действия по предписание на комисията, която обследва руините.

Направен е и анализ на задълженията на фирмата собственик към Общината. Към момента дължимите данъци са за 2015 година, а след края на април ще бъдат изискуеми и налозите за 2016 година, като сумата на задълженията ще набъбне до близо 50 хиляди лева, каза още Тотев. Той бе категоричен, че исканията на фирмата към Общината да финансира укрепването са подигравка с обществеността на Пловдив.

Припомняме, че вчера кметът огласи писмо, получено от "Одрин 8" ЕООД, с искане Община Пловдив да укрепи останките от сградата, тъй като има опасност от самосрутване.

"Ще помислим по какъв начин точно ще принудим собственикът да си изпълни задълженията", обобщи Тотев, като отказа да назове точните действия, но загатна, че Общината има лостове за справяне със ситуацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама