Община Ценово и РУ на МВР - Бяла сключиха споразумение за обществен ред и сигурност

11:35, 13 апр 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение за обществен ред и сигурност подписаха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и началникът на РУ на МВР в гр. Бяла гл. инспектор Асен Желязков. Това бе съобщено на редовното заседание на местната комисия за обществен ред и сигурност, а информация за срещата предава прес центърът на местната администрация. 

Основната цел, която си поставят двете институции е да се осъществи ефективно противодействие на битовата престъпност и сигурността на гражданите в населените места на общината. Сериозно внимание се отделя и на проблемите с безопасността на движението, опазването на селскостопанската продукция и земеделския инвентар, ограничаването на домашното насилие и трафика на хора. Съвместните усилия на полицаи и общински служители трябва да се насочат най-вече в превантивната дейност за недопускане и своевременно реагиране на критични ситуации. Освен с уязвимите групи в обществото активно ще се работи с учениците и възрастното население, което е преобладаващо в малките населени места. На входовете и изходите във всички села са монтирани камери за видеонаблюдение  и при сигнал за произшествие записите се преглеждат. Система за видеоконтрол функционира и в учебните заведения.  

Промени обаче трябва да настъпят при пропускателния режим в училищата, за да се засили контролът при посещения на външни лица, са коментирали участниците в срещата. За разясняване на престъпните схеми на измамни посегателства срещу възрастните хора освен служители на реда ще се включат и представители от домашния социален патронаж. Беше отчетено, че през първото тримесечие на годината в община Ценово са регистрирани седем криминални престъпления, свързани с кражби на лично и обществено имущество, търговия с акцизни стоки, разпространение на наркотици.

Сериозен проблем в общината представлява управлението на моторни превозни средства от непълнолетни и след употреба на алкохол. Именно в тази насока особено през летните месеци на територията на цялата община Ценово ще се провеждат специализирани полицейски акции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама