Хванаха група със 150 кг тютюн без бандерол в Търговище

10:56, 13 апр 16 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4 души са задържали полицаи в Търговще за превоз на 150 кг. тютюн без бандерол, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

Арестът е извършен във вторник по време на специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без платен акциз.

На околовръстния път край Търговище - до разклона за Разград, са установени и задържани в момент на транспортиране на около 150 кг ситно нарязан тютюн за пушене, необлепен с акцизен бандерол, 45-годишният Н.В. от гр. Благоевград; 30-годишната Д.М. от с. Абланица, област Благоевград които били заедно в лек автомобил „Киа Пиканто“ с благоевградска регистрация. Другата кола от групата – “Мерцедес“ с благоевградска регистрация, били 48-годишният М.А. от гр. Благоевград, и 47-годишният Б.П., също от гр. Благоевград.

Установено е, че те превозват необлепения с акцизен бандерол тютюн с цел разпространението му.  Тютюнът е иззет от органите на реда, а четиримата са задържани за срок до 24 ч

По случая е образувано досъдебно производство. Всички действия по разследването се извършват под ръководството на наблюдаващ прокурор от  Районна прокуратура-Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама