Разследват убийството на Александра от Провадия

10:02, 13 апр 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна вече ръководи разследването за убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура, откъдето официално потвърдиха, че намереното вчера в изоставения Ловен дом тяло е на Александра Любенова Сивриева.

Момичето бе в неизвестност от 22 март по обяд, когато отишло до близкия магазин и повече не се прибрало. Нейни роднини твърдят, че още тогава са дали на полицията много информация и описание на хора, които подозират за отвличането й. Свидетел от града пък е видял да я качват насила в лека кола.

Александра бе обявена за общодържавно издирване едва на 3 април, а преди дни Районната прокуратура в Провадия пое ръководството на досъдебно производство за отвличането й. То вече е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4  от Наказателния кодекс.

Изчезналото момиче бе открито вчера следобед в мазето на запустялата сграда на бившия ресторант „Ловен дом“. Според местни жители той в момента е свърталище на наркомани.

Александра не е употребявала наркотици и не е скитала, почти не излизала сама от дома си, разказват близки и съседи. Момичето живеело с баба си Мария, а родителите му работели в Германия. Александра също се канела да отиде при тях, затова неотдавна напуснала училище. След изчезването й първо в България се върна баща й, а вчера и майка й е отпътувала от Германия.

По неофициална информация тялото й, което бе откарано в „Съдебна медицина“, ще бъде освободено днес по обяд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама