Пиян шофьор с мачете нападна полицай в Бургас

09:48, 13 апр 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алкохолизиран шофьор е арестуван, след като налетял да бие полицай, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът се разиграл снощи около 23.50 ч. в района на кръстовището на бургаските улици „Дебелт“ и „Любен Каравелов“. Служители от Първо Районно управление забелязали лек автомобил „Мазда 6“, който се движи срещу тях криволичейки и спрял рязко пред полицейската кола.

След проверка на документите на водача станало ясно, че това е криминално проявеният 26-годишен бургазлия Димитър Харалампиев-Рочата. Той миришел на алкохол и се държал неадекватно.

Поискано е съдействие от сектор „Пътна полиция“, които да го тестват с дрегер. До идването на катаджиите Рочата не изпълнил отправеното му разпореждане да стои в автомобила, излязъл от купето, насочил се към единия полицай и се опитал да го удари. Униформените задържали пияния, който се присегнал към задна лява част на кръста си, но в този момент му щракнали белезници. След обиск на кръста му отзад е открито мачете, а от джоба на бургазлията е иззет нож с 15 см острие.

При пристигането на екипа на КАТ Харалампиев отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол, като продължил да се държи арогантно и агресивно. Задържан е в Първо Районно управление за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама