Мним полицай измами бургазлийка два пъти за един ден

09:48, 13 апр 16 25 192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
69-годишна бургазлийка от комплекс „Славейков“  два пъти дала пари на мним полицай в един и същи ден, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигналът за измамата е постъпил вчера във Второ районно управление.

Възрастната жена разказала, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема „съдействие на полицейски служители за задържането на измамници“. Тя хвърлила през терасата на дома си сумата от 3750 лв. и 250 евро.

Впоследствие получила ново телефонно обаждане от „полицейски служител“, който й заявил, че са хванати двама измамници, а възрастните хора, които имат спестявания, е добре да ги изтеглят от банките, тъй като служителите там работят с мошениците и вече може да са й изтеглили парите.

Мнимият полицай посъветвал бургазлийката да хване такси и веднага да отиде до банката за да изтегли парите си. Жената изтеглила сумата от 2000 лв. и 2560 евро, след което последвала напътствията в телефонната слушалка и пуснала спестяванията си в кофа за смет, разположена на ул. „Фердинандова“. Малко по-късно възрастната жена констатирала, че е измамена и алармирала служителите от Второ районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама