Форум за работа с уязвими групи се проведе в Омуртаг

09:35, 13 апр 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусионен форум във връзка с Международния ден на ромите се проведе в заседателната зала на Общински съвет – Омуртаг, съобщават от администрацията.

Гости на събитието бяха секретарят на Областна администрация – Търговище Тодорка Танева, бившият областен управител на Област Търговище и бивш кмет на Община Омуртаг Бехчет Керим, както и експерти от Областна администрация – Търговище и РИО – Търговище. На дискусията присъстваха още директори и преподаватели от образователни институции, председатели на народни читалища, представители на неправителствени организации от община Омуртаг и  свещенослужители в местните религиозни храмове.

В рамките на форума се проведе тематична дискусия „Деца на мигранти и деца мигранти“ с целеви групи, включващи ромската общност, социално уязвими семейства на мигранти с различен социален статус. Сред основните обсъдени теми бяха: международната трудова миграция като феномен и неговото въздействие върху семейства и подрастващи; специфика на деца на мигранти и деца мигранти, потребности и адекватен подход на институциите; отпадане от образователната система и наклонности към противообществени прояви при деца от целевата група; сътрудничество между институции и организации в интерес на целевата група в община Омуртаг.

Представителите на институциите се обединиха около идеята да координират действията си и да работят в още по-тясно сътрудничество за съдбата на децата мигранти.

„Да работим заедно за децата на община Омуртаг от уязвимите групи“, бе апелът на водещия на дискусията Хасан Якуб, който е ст. експерт по етнически и религиозни дейности в Община Омуртаг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама