Схема за пласиране на дрога разкриха в Търговище

09:18, 13 апр 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 престъпления, свързани с държане или разпространение на наркотични вещества бяха разкрити в Търговище. На трима души са повдигнати обвинения. Операцията, в която участваха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ бе реализирана след няколко месечна работа и бе проведена в два етапа, уточниха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В първия от тях – на 8 април, в двора на сектор „Пътна полиция“ е установено, че мъж на 41 години с инициали С.С. от Омуртаг държи у себе си 2,5 грама канабис. Същият е известен на полицията с извършени от него кражби, осъждан, безработен от няколко години. В края на миналата година е получена оперативна информация, че мъжът се занимава с разпространение на наркотични вещества/канабис, амфетамини, метамфетамини/. Впоследствие е установено, че той не е разполагал с достатъчно финансови средства за големи количества наркотици, но предвид факта, че е пласирал такива на различни клиенти и проявяваната от него комбинативност по отношение на набавяне на искан от него артикул от други пласьори, ако той не разполага с него, са предприети действия по документиране на схемата, по която той действа. Така се стигнало до друг мъж от Омуртаг, който също се занимавал с продажбата на канабис.

"Двамата бяха задържани за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни производства, а С. С. е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества и му е взета мярка за неотклонение „Подписка“." съобщиха от полицията.

В хода на втория етап от специализираната полицейска операция три дни по-късно в централната част на Търговище непосредствено след извършване на сделка по покупко-продажба на наркотици пласьорът от Омуртаг бил отново задържан, този път с мъж от Търговище. В него били открити 5 дози, разпределени в найлонови торбички, които току що е закупил. В продавача също са открити 0,4 грама канабис, както и платените му за сделката  пари.

Час по-късно на първокласния път София-Варна 0,9 грама канабис са открити и в 30 годишен мъж от село Беломорци. В последствие при извършено претърсване в дома му са открити още 6 грама канабис. Точно той снабдявал с наркотичното вещество пласьора от Омуртаг. Двамата са задържани за 72 ч. с постановление на наблюдаващ прокурор. Повдигнати са обвинения за разпространение и за държане на наркотични вещества.

"За период от 3 дни са разкрити 5 престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества на територията на две общини в област Търговище. Процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност на С.С. продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище. В хода им в качеството на свидетели вече са разпитани няколко души, купували канабис." съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама