Пролетното почистване в община Разград ще се проведе от 18 до 28 април

09:11, 13 апр 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежегодно след края на зимния период община Разград организира и провежда традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места, съобщават от общинската администрация. Кампанията включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации.

Тази година пролетното хигиенизиране на Разград и населените места в общината ще се проведе в периода от 18 до 28 април. Традиционно най-добре представилите се и с най-голям принос в хигиенизирането ще бъдат стимулирани с материални награди от общинската администрация.

Определените със заповед на кмета награди за първо и второ място са:

за населените места – за първо място е предметна награда на стойност до 600 лв., а за второ – предметна награда на стойност до 300 лв. Наградите за училищата са съответно до 400 и до 200 лв., а при детските градини до 300 лв. и до 150 лв. Наградите за организации и фирми ще са на стойност до 200 и до 100 лв. Материалната награда за гражданско участие отново ще бъде градинска маса и две пейки за кът за отдих на стойност до 1000 лева. Награждаването на най-добре представилите се в пролетното хигиенизиране ще е на 9 май.

Ръководството на общината приканва всички жители, фирми, собственици и наематели на търговски обекти, учреждения и обществени организации да се включат активно в кампанията. Общината ще осигури безплатно найлонови чували и ръкавици, и специализирана техника за транспортиране на отпадъци, събрани от междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии. Заявки за материали и техника ще се приемат на тел: 084 /618 186 и „А.С.А. България“ ЕООД тел: 084/660 580.

За най-малките участници в кампанията на 23 април от 9 часа в Разград ще се проведе станалата вече традиционна акция „Бонбони за смет”. Тя ще е в ж. к. "Орел", в градинката до обръщалото в ж. к. "Абритус" и в градинката пред хотел "Централ", като за всеки събран отпадък участвалите в инициативата ще получат торбичка с лакомства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама