Залавянето на бежанци не трябва да става масова практика, каза Бъчварова

08:39, 13 апр 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на вътрешните работи (МВР) не иска ловуването и залавянето на бежанци да стане масова практика. Такова поведение не се стимулира от органите на реда. Въпреки това МВР разчита на помощта на гражданите за подаване на информация относно мигрантите. Това обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова в сутрешния блок на „Нова“.

Тя допълни, че властите са в процес на изясняване на цялата картина относно случаите с "гражданските арести". „Не искаме да обезкуражавме всеки един добросъвестен гражданин, който иска да помага на органите на реда“, каза тя.

По нейните думи всеки, който иска да съдейства, трябва първо да подаде сигнал към МВР и гранична полиция, защото не може да прецени дали тези хора са извършили престъпление, дали са въоръжени и го застрашават.

Бъчварова каза още, че няма разнобой между нейното мнение и това на премиера Бойко Борисов във връзка с тези граждански прояви.

„С премиера сме обсъждали и в по-широк състав този казус. Като органи на реда трябва да търсим баланса между всички тези, които искат да помогнат, и тези, които го правят за слава, за включване в определени процеси“, каза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама