Турция наблюдава, без да се намесва в делата на България, според Хюсеин Хафъзов

08:11, 13 апр 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция има един единствен интерес спрямо България – мюсюлманите да живеят интегрирано, равноправно и спокойно, без южната ни съседка да се намесва в делата ни, а само да наблюдава процеса. Това каза депутатът Хюсеин Хафъзов от новата партия на Лютви Местан ДОСТ в сутрешния блок на „Нова“.

Където и да се вее турският флаг по света, където и да се говори турски език, се приема, че това е приятелска и добронамерена страна и е като родина, разтълкува той изказването на зам.-председателят на турската Партия на националистическото действие Семих Ялчън по време на учредителната конференция на ДОСТ.

„Призовавам, когато се говори за ДОСТ, да се погледне програмата на партията. Това, което сме ние, сме го изразили ясно – демократична европейска партия. Ние сме насочени към всички български граждани в страната и извън нея“, заяви Хафъзов. Той добави, че когато Лютви Местан е подчертавал, че ДОСТ е българска партия, е казал, че е и патриотична.

Според него забраната за носене на бурки ще изолира част от обществото в Пазарджик. По неговите думи когато религиозният начин на живот на един човек не противоречи на добрия морал, не трябва да има забрани спрямо него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама