Дефиле даде старт на „Сливенски вятър”

07:33, 13 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” започна с премиера на „Нашенци” по Чудомир на театрална трупа при Арт Център Седем, с ръководител Вяра Начева. Проявите продължават в Сливен до 22 април.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова откри снощи в зала „Зора” Младежкия фестивал „Сливенски вятър”. Тя поднесе поздравителен адрес до организаторите и участниците от кмета Стефан Радев.

За да рекламират проявата младите артисти и техните ръководители дефилираха от Стария бряст по главната улица, облечени в сценичните костюми, съответстващи на ролята в изявата на тяхната трупа.

В програмата са включени 8 спектакъла на театрални трупи към сливенски гимназии и към читалище „Пробуда” в село Глушник.

Представленията ще се оценяват както от професионално, така и от младежко жури. В него са представители на ГПЗЕ „Захарий Стоянов”, ПМГ „Добри Чинтулов”, ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” и ХГ „Дамян Дамянов”.

На страницата в социалната мрежа Фейсбук „Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” вече е публикувана информация за спектакли, включени в програмата. Там зрителите ще могат да коментират всяка постановка.

Младежкият фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд Сливен”, Община Сливен, Фондация „Работилница за граждански инициативи”, и  Фондация Чарлз Стюарт Мот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама