54 младежи от Свищов ще придобият квалификация и трудов опит по проект

07:21, 13 апр 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

На 15 април  кметът Генчо Генчев и главният счетоводител на община Свищов ще сключат договор с министъра на труда и социалната политика, във връзка с реализирането на проекта, който е на стойност 356 204.14 лв. Проектът „Младите хора в община Свищов – активни участници в местния трудов пазар“ ще се изпълнява на територията на община Свищов.

50% от заетите младежи ще бъдат от населените места в общината, а проектът ще бъде в продължение на 15 месеца, което на практика го превръща в най-дълго продължаващият проект, осигуряващ заетост в община Свищов. Основната цел на проекта е да допринесе за активиране и интеграция в заетост на младежи от общината, на възраст до 29 години включително.

В резултат от планираните дейности по проекта минимум 54 младежи ще придобият професионална квалификация и трудов опит, което значително ще подобри шансовете им за професионална реализация след приключването му. Друг ключов резултат от проекта е изградена мотивация за активно поведение на пазара на труда на младежите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама