Европейска асоциация отличи социалните услуги на Общината

07:16, 13 апр 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Велико Търново получи признание за качеството на комплекса от социални услуги, които се предоставят на територията на старопрестолния град и населените места. Оценката дойде от президента на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Франц Волфмайр, който се срещна със заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.

Двамата обсъдиха възможността за партньорство в социалната сфера между Велико Търново и организации от целия свят. Споделянето на добри практики за достъпността на градската среда и насърчаването на социалното предприемачество също бяха сред темите на разговора.

В срещата участваха също председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване Росица Димитрова.

Днес и утре старопрестолният град е домакин на XI Национален форум на доставчиците на социални услуги. Темата на конференцията с над 200 участници е „Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период”. Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, Община Велико Търново и Община Русе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама