Проучват мнението на местния бизнес в Разградско за опростяване на достъпа до европрограмите

07:05, 13 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с изпълнението на националната инициатива за подпомагане на бизнеса за участие в програми на ЕС "Успешни заедно", Областният информационен център в Разград приканва представителите на фирми да вземат участие в проучване на мнението на местния бизнес за опростяване на достъпа до програмите на ЕС.

Проучването се извършва на територията на всички 28 области, посочват от центъра. Предоставената в анкетната карта информация ще бъде обобщена на национално ниво и представена на Централното координационно звено към Администрацията на Министерски съвет, което подпомага цялостната организация, координация и контрол на системата за управление на средствата от ЕСИФ и координира действията на Управляващите органи, като ги подпомага при прилагането на правото на Европейския съюз и на българското законодателство.

Анкетната карта може да бъде попълнена и изпратена до края на месец април на e-mail адресите на Областен информационен център (ОИЦ) - Разград: [email protected] или [email protected], както  и подадена на хартиен носител – в офиса на ОИЦ.

Електронният вариант на анкетата може да бъде намерен в секцията на Областен информационен център – Разград в електронната страница на Единния портал на еврофондовете в България, на адрес: www.eufunds.bg/razgrad или да се изтегли оттук: Анкетна карта за бизнеса - ОИЦ Разград.doc.

От Областния информационен център уточняват, че мнението на бизнеса ще допринесе за намаляване на административните изисквания и пречки при подбора на проекти; използване на опростени правила за възстановяване на разходите; подобряване на достъпа до средствата от ЕС, както и опростяване на целия процес на подготовка и кандидатстване с проекти, включително елиминиране на излишни контроли, еднократно изискване на информация и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама