В София ще се проведе велопоход под мотото „Аз карам велосипед, последвай ме!”

00:00, 06 апр 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В София ще се проведе велопоход под мотото „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Той ще се състои на 10 април тази година и е част от Европейския велосипеден фестивал организирано от Посолството на Нидерландия, Столичната община и МахEurope. Това обявиха днес на пресконференцията Н.Пр. Посланикът на Нидерландия г-н Том ван Оорсхот, д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, Иван Илчев (MaxEurope), съобщават от общината.

 Целта на инициативата е да се насърчи използването на велосипеди в градска среда и развитието на велосипедния транспорт в столицата.  Посланикът на Нидерландия заяви по време на пресконференцията, че София има потенциал да се превърне във велосипеден град.

Според зам.-кмета на столицата Тодор Чобанов общината подкрепа развитието на велосипедния транспорт и доказателство за това са изградените 50 км. велотрасета. По думите му инвестициите в нови велоалеи ще продължат и през настоящата година.

"През тази година се планира довършване на велосипедното трасе около Панчаревското езеро – 5.3 км; по бул.“Ботевградско шосе“ – 5,5 км; по бул.“Витоша“ от бул. „Пенчо Славейков“ до ул.“Бяла Черква“ при входа на Южния парк – 1,2 км", обясни Чобанов.

Стартът на кампанията ще бъде на 10 април от 10:30 часа пред храм – паметник „Свети Александър Невски”. В 11:00 часа пък ще започне шествието, а финалът е в 12 часа в Южен парк.

Ето го и маршрута:     Обща дължина на трасето – приблизително 4 км. и 300 м.     Старт – Пред храм–паметник „Свети Александър Невски”     1.    Преминаване по ул. „15 ноември”     2.    Ляв завой по бул.” Цар Освободител”     3.    Десен завой на кръстовището на Орлов мост и продължаване по бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”     4.    На кръстовището на бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и бул.”Черни връх” се продължава по бул. „България” посока бул.”Пенчо Славейков”     5.    От бул. „Пенчо Славейков” се прави ляв завой по бул. „Витоша”     6.    На кръстовището на бул.”Витоша” и ул. „Бяла черква” се влиза по алеите на Южен парк     7.    Финал на велошествието – голямата поляна откъм бул. „Гоце Делчев” 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама