Перущинци се смяха до сълзи с книга на Кирил Каймаканов

20:55, 01 апр 16 / Любопитно 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто, допълнено издание на книгата "Перущински хумор" на Кирил Каймаканов бе представено тази вечер в Народно читалище "Просвета - 1862" в Перущица. Литературната вечер бе част от културната програма на Община Перущица, посветена на 140-ата годишнина от Априлското въстание.

Сценките и анекдотите, представени от групата по художествено слово към ОУ "Петър Бонев", предизвикаха сълзи от смях у публиката. В своеобразното представление се включиха и театралите Диманка Пенова и Гинка Косева от читалище "Просвета".

Авторът сподели, че интересът му към писането датира много отдавна, въпреки че е агроном по професия. Той отговори на много въпроси на своите съграждани и с вълнение изслуша прекрасните думи на своя приятел Стоян Гашаров. Перущинци пожелаха на Кирил Каймаканов да е здрав, да продължава да твори и съвсем скоро да ги зарадва с трето, допълнено издание на "Перущински хумор".

Кирил Каймаканов е роден в Перущица на 23 май 1934 г. Автор e на 15 самостоятелни книги, посветени на героичната история на Перущица от дълбока древност да наши дни. Литературната му дейност представлява отдаденост на паметта на родното огнище и заветите на предците, на уроците от миналото и надеждите за бъдещето му. За особени заслуги в областта на изкуството и културата на Перущица Кирил Каймаканов беше удостоен с грамота. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама