Полицаи и общинари ще глобяват с фиш неправилно паркиралите в Добрич

18:58, 01 апр 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От следващата седмица полицаи и служители на Общината ще глобяват с фиш собствениците на неправилно паркиралите автомобили в Добрич. Това оповести днес кметът Йордан Йорданов на среща с граждани по проблемите на безопасността на движението.

Санкцията ще бъде по общинската Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства. Засега глобата ще е от 10 до 50 лева, в зависимост от тежестта на нарушението. Занапред ще бъдат орледелени и глобите при рецидив.

Ще се извършват проверки не само в центъра на града, но и по кварталите. Ще има и изненади, съобщи секретарят на Общината Калина Георгиева.

Засега са отпечатани 500 фиша. Единият отрязък от тях ще се оставя на чистачката на автомобила, което ще се счита, че е връчен, обясни кметът. "Сега ще се глобява собственикът. Така е по цял свят. Не ни интересува кой е карал", обясни Йордан Йорданов. Плащането ще става по банков път, а на следващ етап и чрез сайта на Общината.

Постъпленията от глобите ще влизат в общинския бюджет. В един момент от тях ще се издържа общинската полиция, която предстои да бъде създадена в Добрич, допълни той. И подчерта, че фишът не може да се обжалва.

Кметът призова и гражданите да са активни и да дават предложения за подобряване на движението в града и осигуряване на безопасността по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама