Обсъдиха възможности за изучаване на китайски език в Сливен

18:45, 01 апр 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за сътрудничество в областта на културата и изучаване на китайски език в Сливен бяха тема на разговор между зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова и доц.д-р Лонг Тао от институт „Конфуций“ към Великотърновския университет. Организацията си сътрудничи с редица образователни институции в страната, като организира курсове по изучаване на китайски език за деца и възрастни, обучение по китайските бойни изкуства и редица културни и образователни събития. „Ние популяризираме китайската култура като осигуряваме доброволци за изучаване на китайски език и помагаме за обучението на студенти в Китай“, каза Лонг Тао.

Зам.-кметът Пепа Чиликова подчерта, че има възможности за реализиране на идеите в нашата община. Тя пое ангажимент с екипа си да направи проучване на интереса, след което да изготви конкретно предложение за съвместна работа с институт „Конфуций“.

„В детските градини, училищата, филиалите на висшите учебни заведения е възможно да има желание както към изучаване на китайски език, така и към китайските бойни техники за самоотбрана. Смятам, че сътрудничеството ни в областта на културата, образованието ще бъде един много полезен и двустранен процес“, каза Чиликова. 

Доц.д-р Лонг Тао беше придружаван от Ивайло Пасков – студент във Велико Търново. Срещата се проведе по инициатива на директора на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Жельо Радев и директора на Седмична детска градина „Калина“ – Таня Терзиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама