Борисов ще компенсира засегнатите с нови обществени поръчки, смята Татяна Дончева

17:59, 01 апр 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов ще компенсира фирмите, на които спря обществени поръчки за милиарди, с нови договори. Това мнение изрази лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева пред bTV.

Преди седмици Борисов спря процедури за над 2 млрд. лв., голяма част от които бяха за фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на “Лукойл България” Валентин Златев.

“Ако имаше върховенство на закона, те нямаше да спечелят тези поръчки”, каза Дончева. И посочи, че “който ги спира (обществените поръчки - бел. ред.), той ги и раздава”.

По думите й, политиците у нас не ги интересува дали ЕК ще ни раздели с Румъния. “Притесняват се малко за възможността да ни спрат еврофондовете, но те са наваксали със заеми”, каза тя.

Дончева предложи още да се създаде една агенция, която да раздава обществените поръчки, “за да няма уйдурми с кметове и главни секретари”.

Лидерът на “Движение 21” остро разкритикува антикорупционния закон, подготвен от Меглена Кунева, която нарече “еврочиновничка”. “Този закон е компилация на 3 закона. По тях има няколко години практика. Депутатите да проследят какъв е резулатът от прилагането на тези закони. А той е трагичен”, разясни тя.

И го сравни с един от първите отменени след края на комузнима като “мракобесни” закони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама