Димитър Шишков: Министър Москов има проблеми с комуникацията

17:12, 01 апр 16 / Политика 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Министър Москов е много умен човек, той смята, че нещата, които прави, са правилни, и ние го подкрепяме. Но проблемът с комуникацията е лично негов", коментира днес пловдивският депутат от Реформаторския блок д-р Димитър Шишков. Според него здравният министър би могъл да седне и с Лекарския съюз и лекарите да изчисти всички проблеми, които има в момента.

"Това, което залага министър Москов тази година, е много по-добро, отколкото миналата година. Именно липсата на комуникация между протестиращи и министерството обаче е големият проблем", каза още д-р Шишков.

Според пловдивския депутат има няколко неща, които биха могли да успокоят системата. Едно от тях е да се мине на заплати в здравеопазването, както и в целия свят, а не да се чака лекарите сами да си изработят възнагражденията, което според Шишков ощетява и пациентите, и Здравната каса.

"Кажете ми къде в Германия или във Франция няма заплати и откъде се взимат парите за фонд работна заплата? Само в България лекарят е оставен сам да изработва парите си", каза още народният представител. Той уточни, че ако един лекар е на заплата и тя е фиксирана плюс съответните бонуси, той ще мисли само за медицина и за това как да лекува пациента, защото няма да се притеснява за парите, които ще получи в края на месеца.

"Аз подкрепям Лекарския съюз, но подкрепям и министър Москов, защото знам какво иска да направи", категоричен бе д-р Шишков. Той отново изложи виждането си, че правилният път е въвеждането на електронната здравна карта, а не пръстовите отпечатъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама