Военна прокуратура разпита министър Николай Ненчев

17:06, 01 апр 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев даде показания във Военно-окръжна прокуратура – София. Той беше разпитан за поръчка в "Интендантско обслужване" по договор за доставка на облекла за българската армия от 2014 г.

Става дума за периода преди да поеме поста на военен министър. Ненчев уточни, че не е бил разпитван за скандала с обществените поръчки в Дирекция "Отбранителна аквизиция". Той отказа да даде подробности за днешния си разпит, тъй като бил подписал декларация да не разгласява информация по разследването.

Остава неясно защо тогава пресцентърът на Министерството на отбраната разпространи прессъобщение, в което бе обещано, че Ненчев ще даде подробности.

По думите на военния министър в миналото търговете за униформи са печелени от фирми без машини и работници, които в последствие са възлагали работата на държавното интендантско обслужване.

"Предстои възлагането на нова поръчка за униформи на армията, но трябва да се уточни с професионалното ръководство на отбраната количеството и сумата, за която ще се прави търг", обяви Ненчев.

Преди няколко седмици Военно-окръжната прокуратура София започна проверка на дирекция "Отбранителна аквизиция" по редица сделки, за доставката на бронирани машини и парашути за Българската армия.

Военният министър също спря обществените поръчки за храненето в армията, за доставката на бронираните машини за сухопътни войски и за утилизация на боеприпаси. В момента прокуратурата разследва офицери от Българската армия по същия случай.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама