ПКК пое отговорност за поредната атака в Турция

17:00, 01 апр 16 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кюрдската работническа партия (ПКК) пое отговорност за атаката от четвъртък в турския град Диарбекир. Организацията, определяна като терористична в южната ни съседка, е обявила на сайта си, че нейни членове за взривили кола бомба близо до полицейски участък в югоизточния град.

При нападението загинаха 7 полицаи и пострадаха най-малко 27 души.

Атаката беше извършена ден преди посещението на премиера Ахмет Давутоглу в града, отбелязва „Хюриет“.

Представители на властта рядко посещават доминирания от кюрди град Диарбекир. По време на днешното си посещение Давутоглу заяви, че Анкара не се страхува. Визитата на премиера премина под засилени мерки за сигурност, снайперисти бяха разположени на ключови места в града. В петък той просъства и на погребенията на убитите полицаи. „Те смятат, че ние ще се уплашим. Но ние не се страхуваме, ние няма да треперим и ще продължим докрай”, изтъкна той.

Тази седмица президентът Реджеп Ердоган обяви, че 355 полицаи и войници са убити при сблъсъци с ППК през последните 2 години. По думите му 5 359 екстремисти от ППК са убити.

Междувременно световни агенции съобщават, че турски самолети са бомбардирали цели в Северен Ирак. Според турската армия са унищожени складове с боеприпаси и укрития, използвани от бойци на ПКК.

Четири самолета Ф-16 унищожиха цели в региона Зап. По-късно 8 самолета Ф-4 нанесоха удари по цели в региона Метина, уточняват военните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама