Полицаите-дилъри остават в ареста

16:57, 01 апр 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата столични полицаи, обвинени в наркоразпространение, остават в ареста. Това реши Софийският градски съд, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Полицаят от 7 РУП Божидар Милев и старши полицаят от сектор Общинска полиция Николай Апостолов бяха заловени при спецакция във вторник след сигнал на студент, че двамата разпространяват наркотици на територията на София.

Според адвокат Емил Милев и адвокат Зоя Иванова искането на прокуратурата за задържането на техните подзащитници е необосновано и незаконосъобразно, затова те поискаха по-лека мярка от „задържане под стража“. Съдът обаче не прие тяхната молба предвид свидетелските показания, експертизите и събраните доказателства в хода на разследването. 

Стана ясно, че през месец февруари е разрешено използването на СРС по отношение на обвиняемите, при което се разбира, че 30-годишният Апостолов е участвал в тайно разпространение на наркотични вещества.

По време на съдебното заседание след тезите на защитата прокуратурата разкри свидетелски показания, според които полицай с гипсирана ръка е насочвал пистолет срещу главата на свидетел. Това е бил Божидар Милев. По думите на прокурор Теодора Георгиева трябва да бъде разпитан и взводният командир, тъй като Милев се е представял за негов приятел пред наркодилърите.

23-годишният Милев е категоричен, че при залавянето му е стрелял във въздуха, а не по полицаи. Адвокатът му Зоя Иванова допълни, че той не може да извърши рязко движение с дясната си ръка, за да стреля към служителите на ръка, тъй като имал травма след счупване на ръката му от началото на годината. 

Съдът отхвърли това становище и постанови, че двамата обвиняеми са с висока обществена опасност предвид извършените деяния. Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама