Мартин Митев: Община Плевен не е длъжна да финансира спортните клубове

16:48, 01 апр 16 / Спорт 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортните клубове в Плевен теоретично може да не получат финансиране от общината. Това каза председателят на общинския съвет Мартин Митев, на среща с журналисти в пресклуба на БТА.

Коментарът той направи във връзка с последната сесия на общинския съвет, на която неуспешно бе гласувано разпределението на средствата за спорт между клубовете, опериращи на територията на общината.

Предложението на общинска администрация за разпределение на средствата, разработено на база взаимствани от други български общини критерии, бе оспорено от Комисията по спорт и младежки дейности към местния парламент. По думите на Митев, това е предизвикало напрежение в залата, и в крайна сметка нито едно от двете предложения не е било прието.

Това на практика поставя ръководството на общината в партер, тъй като без решение на общински съвет парите не могат да бъдат преведени по сметките на отборите.

"Пак казвам, че общината не е длъжна да финансира клубовете и може да не даде нито един лев на нито един клуб. Община Плевен не финансира спортните клубове, които до един са учредени в частна полза. Но може да подпомага, според възможностите си, и то в частта детски школи", каза Мартин Митев.

По негово мнение, по-добрият вариант е въобще да има някакви критерии, отколкото средствата да се разпределят по принципа на симпатията.

Председателят на общински съвет допълни, че има някои идеи за разрешение на проблема, но те ще станат ясни след задълбочен анализ и обсъждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама