Меню от емблематичната „Панорама“ препоръчано за колекционери на вкусове

16:19, 01 апр 16 25 715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Меню от емблематичния гурме ресторант „Панорама“ на Гранд хотел „Рига“ бе включено в „Седмицата на локалната кухня“ на специализираното издание „Бакхус“, видя Topnovini.bg.

„Нещо като обиколка на Стоте национални туристически обекта, но не за събиране на печати, а за колекциониране на вкусове, които да помним дълго“ - така обясняват своята идея от „Бакхус“. За целта се предлагат някои от традиционните менюта на 8 от най-реномираните ресторанти в цяла България, които могат да бъдат опитани до края на тази седмица.

Единственият русенски представител е именно емблемата на хотелския комплекс на брега на река Дунав - ресторант „Панорама“. Припомняме, че той получи признание от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за "Най-добър гурме ресторант в България" за последните две години.

Менюто на русенския представител започва с микс от свежи салатки с трюфели от сирена и хрупкава коричка. Предястието включва домашна хрупкава багета, гарнирана с рататуй от свежи зеленчуци и запечено козе сирене с мед и орехи. Основното ястие е пилешко филе "Сюприйм" с пълнеж от сотиран спанак и рикота, канапе от сотирани гъби кланница в комбинация с картофен пудинг и пяна от синьо сирене. Десертът милфьой с горски плодове с крем от маскарпоне с бял шоколад и ягодово кули пък ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac.

Менюто е с цена 40 лв. и включва още консумация на вино Angelus Estate 2013, Chardonnay и Angel Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon 2013, дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac и дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.  

"Решихме да направим кулинарен прочит на мотото "Мисли глобално, действай локално". Глобални рецепти, но с локални продукти. Пресни, родни и, както се казва в света на виното – с деклариран географски произход", споделя още авторът Тихомир Априлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама