Откриха ремонтиран кабинет по математика във Второ базово училище в Шумен

16:18, 01 апр 16 25 824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във II ОУ "Д-р П. Берон" –Шумен бе открит реновиран кабинет по математика, съобщават от училището.

Стаята е шпаклована и боядисана. Поставени са нов ламиниран паркет, декоративна ламперия и осветление. Мебелировката е подменена с нови маси, столове и бюро за учителя. Нови са и бялата дъска, и мултимедията. Сумата, необходима за всичко това, е около 5500 лева и е дарена от фирма „Херти-М” и нейния мениджър - Константин Иванов Крумов.

24-годишният мъж е завършил в Швейцария и се върнал, за да помогне в бизнеса на родителите си. Връзката с него е Звездалина Ганчева, заместник-председател на съюза на математиците в Шумен и преподавател в базовото училище, която го е запалила по математиката като дете. В словото си, той пожела на децата да учат математиката, защото тя е международен език и ще им отвори вратите по целия свят. Но когато съберат знания, да се върнат в България, защото тук е най-хубаво. Лентата на новия кабинет бе прерязана от двамата "виновници" за събитието.

На последвалото забавно състезание "Математическа рулетка", много съобразителност и знания показаха отбори от четвъртокласници от няколко шуменски училища.

За доброто настроение на гостите се погрижиха сладкопойните славейчета от група "Шаренийки", с ръководител Христомила Станева.

От училището изразяват надежда, че опитният преподавател в съчетание с добрата материална среда ще вдъхновят за високи постижения учениците от бъдещата математическа паралелка в V-ти клас, която се сформира наесен в училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама