Варненка ще танцува на финала на престижен конкурс в Мадрид

15:53, 01 апр 16 / Култура 25 905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненката Кристина Шидерова се пребори за участие във финала на престижния конкурс „Талант Мадрид“ в Испания.  Нейната авторска хореография "Hay solo una piedra en el camino" по музика на българската музикална група „Исихия“ и българската народна песен "Зайди, зайди, ясно слънце" в изпълнение на младата певица Ива Давидова събра най-много от гласовете на публиката. Изпълнението на Шидерова, която бе и единствената участничка от България, е №1 в приключилата онлайн класация сред повече от 100 други хореографии.

Кристина е на 21 години и е бивша състезателка по художествена гимнастика от клуб „Чар – ДКС“. Зад успеха й стоят създателката на школата Мария Чиприянова - почетен гражданин на Варна, изявен треньор в българската художествена гимнастика и откривател на Кристина, когато тя е едва на 5 години; Филипа Филипова - световна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Сараево 1989 г. и личен треньор на Шидерова в продължение на 10 години. Младата танцьорка е благодарна и на група „Исихия“ и продуцента им Велизар (Заки) Соколов, които са предоставили музиката от "Арамии" и "Проклятието" за безвъзмездно използване от Кристина в нейната хореография. Също безвъзмездно песента си е предоставила и Ива Давидова и нейните продуценти от „Ара Мюзик“.

Крайният победител във формата „Талант Мадрид“ ще бъде обявен на 12 юни.  Дотогава Кристина Шидерова ще се подготвя усърдно и последователно заедно със своите учители от Кралската консерватория за професионални танци Mariemma  в Мадрид, където е студентка в специалност съвременен танц, с Жан-Филип Дури ( хореограф и артистичен директор в танцова компания "Elephant in the black box" и своите ментори от конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама