Сотир Цацаров: 18 са арестите в ДАИ, 7 вече са задържани

15:39, 01 апр 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последно по случая с инспекторите от ДАИ са задържани 18 лица, каза на пресконференция в Пазарджик главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Радио "Фокус" - Пазарджик. Налице са основания за повдигане на обвинения на 9 лица. От тях 7 са задържани за 72 часа.

"Утре предстои колегите от Специализираната прокуратура да внесат искане в Специализирани съд да внесат искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. 2-те жени, които са обвиняеми са с мярка парична гаранция, защото за тях е преценено, че няма опасност от укриване. Обвиненията са за организирана престъпна група и подкупи. Откритите и иззети суми са впечатляващи. От един от домовете са иззети 401 900 хил. лв, от друг - 175 000 лева, а от останалите обвиняеми - 220 хил.лева. Действията по разследването продължават", каза също главният прокурор. По отношение на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" той каза, че тя концентрира доста интереси - по регистрация, издаване на лицензи, изпити за книжки, разрешителни и други.

"Това е орган, който в крайна сметка генерира корупция, защото не търпи празно място. След като веднъж на много места в страната бяха осъществявани подобни действия, касаещи териториални дирекции, новият изпълнителски състав на агенцията възпроизвежда стария модел. Тук е въпросът пред изпълнителната власт - трябва ли да се съсредоточават толкова много правомощия в един орган, при толкова малка превенция за корупционен риск", коментира Цацаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама