Великотърновецът инж. Милко Денев е номиниран за лесовъд на годината

15:38, 01 апр 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството и служителите на Северноцентрално държавно предприятие /СЦДП/ и териториалните му поделения единодушно издигнаха кандидатурата на инж. Милко Денев Денев за приза „Лесовъд на годината”. Най-заслужилите български лесовъди ще бъдат отличени на специална церемония при откриване Седмицата на гората, на 4 април в Стара Загора.

Великотърновецът инж. Денев, който е експерт към Централното управление на предприятието в Габрово, отговаря за залесяването и възобновяването на държавните гори на територията на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

През ноември Милко Денев ще отпразнува 60-годишен юбилей, а зад гърба си има внушителните 35 години, посветени на българската гора. „С негово участие и под негово научнообосновано ръководство, вещи съвети и безкомпромисен контрол, са създадени десетки хиляди декари нови култури от бързорастящи и други горски дървесни видове, изпълнили и изпълняващи разнообразните функции на гората“. Това се казва в официалното писмо до Съюза на лесовъдите в България, с което колегите на инж. Денев издигат кандидатурата му за лесовъд на годината. Те споделят, че поне 30 000 декара гори, днес са факт, благодарение на Милко Денев. Той е и създател на разсадници, като милиони фиданки са произведени благодарение на него.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама