Иван Тотев: Ще обсъдим предложението за забрана на бурките в Пловдив

14:34, 01 апр 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За нас всяка тема, която влиза за гласуване в пловдивския общински съвет, трябва да бъде разглеждана, обсъждана и да бъде обърнато сериозно внимание на нея", каза кметът на Пловдив Иван Тотев по повод предложението на ВМРО за забрана за носенето на нетрадиционни религиозни символи.

Припомняме, че вчера пловдивските общински съветници от ВМРО обявиха, че подготвят и ще предложат промени в наредбата за обществения ред и сигурност в града под тепетата, свързани със забрана на агресивните религиозни символи като бурки,чадори, никаби и хиджаби.

Решението си "войводите" са взели окончателно след подновяването на делото в Пазарджик срещу 14-те подсъдими за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава“. "Бяха като безполови същества докато не влезнаха в залата. Там всички си махнаха покривалата. Явно си спазват Корана както си искат или им се плаща, както сочат нашите разследвания", каза вчера евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Проповедници от Саудитска Арабия и други ислямски държави са навлезли в пазарджишките и пловдивските махали и масово вербуват циганите да се ислямизират срещу пари", заяви още Джамбазки.

"Разбрахме се в средата на другата седмица да направим среща с представителите на ВМРО- Пловдив и в детайли да ме запознаят с искането си.  Предложението и евентуалното прието решение обаче трябва да бъдат в рамките на българското законодателство", поясни Иван Тотев.

Той допълни, че поради липса на време не може да се запознае с мнението по темата на обикновените пловдивчани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама