След 7 години отсъствие Irfan се връщат във Варна

14:25, 01 апр 16 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-силните, самородни и магични музикални формации у нас, Irfan, ще изнесе първия си концерт във Варна от 2009 г. Той ще е утре вечер в клуб Vintage 33 и е единственото предвидено участие на групата в Източна България за годината.

За седемте години, откакто не са се връщали във Варна, Irfan издадоха третия си албум “The Eternal Return”, свириха на редица фестивали в страната и чужбина и изнесоха десетки самостоятелни концерти, които събраха стотици почитатели на красивите им песни. В тях групата умело преплита влияния от средновековната музика на Западна Европа и Близкия Изток в прекрасна амалгама от уърлд и ембиънт, подправени с щипка фолклор и екзотичност.

Освен с песните от новия си албум, Irfan ще пристигнат за пръв път във Варна и с новата си певица Дарина Златкова, която е с групата от началото на миналата година. Това ще бъде и първи лайф за Irfan през 2016-а, преди концертите им в София (21 април) и Пловдив (6 май) и следващите им изяви в Европа. Групата рядко свири в България и концертът във Варна е една от малкото възможности за феновете й в източната част на страната да я видят на живо.

Концертът е с начало в 22 ч., а клубът ще отвори врати час по-рано. Билети на цена 8 лв. са в продажба в мрежата на Ticketpro, както и на входа на клуб Vintage 33, ако са останали налични във вечерта на шоуто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама