С велошествия в Пловдив и София стартира кампания за еко придвижване

13:51, 01 апр 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две паралелни велошествия в Пловдив и София на 10 април ще бъде даден старт на кампанията "Аз карам велосипед – последвай ме и ти". Целта на инициативата е насърчаване на колоезденето в градска среда и популяризиране на здравословния начин на живот и придвижване.

DJ Мартен и поп изпълнителката Прея са първите посланници в кампанията. Общо 7 популярни личностите ще дадат подкрепа за каузата си с личен пример. Имената им засега се пазят в тайна.

Велошествието по улиците на Пловдив ще започне от 10.30 часа на площад "Съединение" и ще завърши на Гребната база. Ще се води от кмета Иван Тотев, който вече си е купил колело, спортиста Николай Бухалов и министъра на спорта Красен Кралев.

Маршрутът по време на придвижването ще бъде отцепен. "Ще има патрули на КАТ. Обръщаме още веднъж внимание, че в Пловдив има вече изградена инфраструктура за велосипедисти, велоалеите трябва да се ползват по предназначение", заяви инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив.

"Предвиждаме да увеличим броя на велостоянките през тази година около Централната градска част и в квартал "Капана". Водим разговори и със собственици на частни паркинги за поставянето на подобни стоянки, за да гарантираме сигурността на оставените велосипеди", допълни кметът на града Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама