"Инцидент" свари 10 тона рибена чорба в Екомузея в Русе

13:30, 01 апр 16 / Любопитно 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"При опит за стимулиране на процеса за стабилизиране на здравословното състояние на дунавски видове риби, поради техническа грешка в един от аквариумите на Екомузея е настъпила авария".

Съобщиха днес от Регионалния исторически музей в Русе.

Оказало се, че един от техниците е забравил през нощта включен киловатов нагревател (бързовар). В резултат на това нерегламентирано действие е настъпила необратима реакция в животинския и видов състав на аквариума с обем 10 тона.

Поради получилото се огромно количество чорба от прясна риба в Екомузея, от културната институция каниха днес на дегустация.

"В природата рибите са носители на множество паразити, поради което се налага преди да постъпят в аквариума те да преминат през карантина. Един от дезифектантите обаче се нуждае от затопляне на водата, поради което било предприето действието с фаталния бързовар. Смята се, че рибите в този аквариум страдали от синдрома на констипативната хомофобия и били силно стресирани за дълъг период от време, поради което се пристъпило към лечение. Ние гледаме тях, но и те гледат нас. През последните дни например, тези риби наблюдават и редица от участниците на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години, което се провежда в Русе, решили да разгледат забележителностите на града ни", коментира още директорът на музея проф. д-р Николай Ненов, докато сипваше на гостите от вкусната чорба.

"Инцидентът" всъщност е част от традиционните изненади, които Регионален исторически музей - Русе подготвя специално за отбелязването на Деня на хумора и шегата 1 април. При него реално няма пострадали обитатели на Екомузея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама