"Уикенд по пантофи" в кв. "Гео Милев"

13:06, 01 апр 16 / Любопитно 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представата за добре прекаран уикенд на всеки столичанин е различна. С настъпването на заветния край на работния ден в петък някои хващат "бързия влак" към родните туристически дестинации, други предпочитат да разходят новите обувки по алеята на славата, известна още като "Витошка", трети запретват ръкави и поемат на експедиция към чистия въздух в планината. Има обаче една група "кварталолюбци", които дават мило и драго да останат на своя територия, без излишни шум и навалица. Новата рубрика на Topnovini.bg "Уикенд по пантофи" е посветена именно на тях. На онези, които предпочитат мириса на кварталните банички рано сутрин, които по обяд обичат да се глезят в салона за красота, където косите си са навивали на ролки техните майки и дори баби, както и на тези, които вечер решават, че трябва да хапнат в кокетното ресторантче зад ъгъла.

Именно това ще ви разкажем. Ще начертаем квартален маршрут - с неговите криви пътеки и стръмни хълмове. Ще ви разходим из собствения ви квартал. Нашето предложение за вашето свободно време цели да ви запознае с ландшафта около дома ви, със скритите съкровища, които само чакат да бъдат намерени.

Тази седмица ви представяме интересните и полезни места в столичния квартал „Гео Милев".

Първата ни спирка е  "Къщата на Джиков" на адрес ул. Гео Милев №47.



Под мотото "Светът на вкусната храна" в заведението ще ви посрещне любезен персонал, който ще се погрижи за вашето комфортно приключение сред изключително вкусни гозби. Заведението е част от верига от 6 ресторанта - символ на добрия вкус, качественото обслужване и достъпни цени. Това, което ги отличава от останалите ресторанти в квартала е именно личното отношение към всеки клиент и грижата за неговата усмивка.



Начинът на приготвяне на храната отговаря на висок стандарт за качество благодарение на опита и традициите. Добрият подбор на продукти и професионалистите, които приготвят ястията с удоволствие за вас са някои от задължителните условия, които превръщат "Къщата на Джиков" не просто в ресторант, а в същинско преживяване. Кулинарните вълшебници от "Джиков" се грижат за вашия комфорт и извън пределите на техните заведения. Те предлагат организиране на фирмени партита, коктейли, сватби, рождени дни и други празненства, както и безплатна доставка на храна до удобно за вас място - само позвънете на телефон 02/ 483 77 27. А за да се потопите в кулинарната магия посетете и сайта на ресторната - www.pizzadjikov.com.

Може би едно от най-кокетните места в квартала е магазинът за цветя Flora Rose Design, по-известен като "любимото магазинче за цветя на "Гео Милев", както твърди неговата собственичка Весела Николова.



Магазинът стартира преди около 5 години като на шега. Дълго мечтан и плануван, той отваря врати за радост на всички в квартала именно на 1 април - най-шегаджийският ден в годината. Оттогава той, съвсем не на шега, е предпочитано място от всички ценители на красотата и естетиката. Flora Rose Design предлага богат асортимент от бутикови букети, стайни растения и малки сувенири. Интересен е случаят на момче, което се запознава с красива девойка в магазина и се влюбва в нея от пръв поглед. В продължение на месец той дава поръчки на магазина да ѝ изпращат по една червена роза всеки ден. Краят на тази романтична история остава отворен. Така, както и вратите на магазина - всеки ден от 09:00 до 20:00 ч.

Кръстосвайки улиците няма как да подминем и „Моето магазинче“.



Това е малко арт ателие за ръчно изработени бижута и подаръци. На ул. "Николай Коперник" в бл. 153 преди три години Нина Мончева решава да бори моловете, като открива свой малък магазин. Бижутата са по неин модел и са изработени изцяло с български материали. Всеки ден тя изкарва пред магазина си дъска, на която изписва различни весели послания. Много често хората влизат дори и само за да я поздравят за позитивизма, който внася в деня им. Любимите ѝ камъни са вулканичните, които носят и прякора на магазина - „вулканичният магазин“. Десетки са и бижутата с този камък, който премахва негативната енергия и помага на мъжете да укротят избухливите си съпруги. Последният жест, за който ни разказа Нина е красива иглика, която била оставена на стълбите пред магазинчето. На саксията имало надпис, който гласял: "Моля да ме засадите във вашата градинка. Благодаря". Благодарна е и самата Нина - за уважението, признателността и усмивките, с които я даряват нейните клиенти.

Продължавайки да вървим дъхът ни спира пред магазин "Млекарница", който се намира на ул. „Николай Коперник“ 25.



Тук можете да намерите богат избор от млечни продукти, правени с натурално родопско мляко от мандра "Равногор". От „Млекарницата“ обещават в продуктите им да разпознаете „домашния вкус от едно време“. Това, което ще намерите в магазина са съчетание от вкус и качество на достъпни цени. Освен млечни изделия, тук можете да се насладите и на домашно приготвен шоколад с ядки, който се продава на парче. Не може да пропуснете и пухкавите козунаци по стара бабина рецепта, пивко вино от Старосел, натурален български мед и месни продукти от чисто месо. Неотдавна магазинът е бил и герой в документална лента. Азиатска телевизия е снимала филм за българското кисело мляко, като е показала именно технологията на приготвянето му в кварталната млекарница.

През уикенда в „Гео Милев“ се организират и курсове по карате за жени. Идеята е слабият пол да знае как да се отбранява и да се пази. Ако решите, можете да поиграете и боулинг или да хапнете в някой от двата търговски центъра, които има в квартала.



Очаквайте следващия петък новите ни находки в квартал "Иван Вазов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама