Професионалната гимназия по селско стопанство в Исперих става общинска

12:51, 01 апр 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих става общинско училище. От следващата година гимназията ще се финансира от бюджета на община Исперих. Смяната на собствеността се налага заради новия закон за училищно и предучилищно образование, съобщиха от общината.

Гимназията попада в приоритизирания списък на професионалните училища, които ще бъдат финансирани по Компонент 1 на Приоритетна ос 3 - Регионална образователна инфраструктура от Оперативна програма „Региони в растеж“. След преобразуването му в общинско училище община Исперих ще може да кандидатства с проектно предложение за ремонт и оборудване.

Предоставените имоти и вещи ще станат публична общинска собственост и ще продължават да се ползват за осигуряване дейността на училището.

ПГСС „Хан Аспарух“ гр. Исперих разполага с АКТ № 1399/ 13.05.2004г. за държавна собственост на имот № 025010 с площ 100746 кв.м., ведно с находящите се в него сгради, които следва да се актуват като публична общинска собственост. Със Заповед № УЗ-00-108/ 23.09.1993г. на Министерство на земеделието на училището са предоставени за ползване 1 186 дка земеделски земи в землището на с.Конево, които ще останат Държавен поземлен фонд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама