„Техномаркет“ зае мястото на закрития „Пикадили“ в Бургас

11:50, 01 апр 16 25 1652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Техномаркет“ се разположи на мястото на закрития „Пикадили“ в Бургас. Веригата за техника е преместила най-големия си магазин от ул. „Транспортна“ (до „Метро“) на адрес жк „Изгрев“ 147 – там, където до септември миналата година беше хранителният супермаркет. Досегашната сграда на техноверигата е затворена и засега не се знае кой ще е следващият й ползвател, казаха от компанията за Topnovini.bg. Официалното откриване на новия дом на „Техномаркет“ е днес, 1 април.

„Пикадили“ затвори първия си и единствен магазин в Бургас на 24 септември миналата година. Тогава от компанията съобщиха, че са решили да оптимизират мрежата си и свиват броя на обектите си. Новата им стратегия включвала позициониране към клиентското търсене в средния и високия ценови сегмент. Не е тайна, че магазинът им в Бургас в последните години не вървеше.

От своя страна „Техномаркет“ има нов собственик – депутатът от ДПС Делян Пеевски. В началото на тази година Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фирмата му "НСН Инвестмънт" да придобие до 50 процента от веригата „Техномаркет България“. Въпреки че през последния месец Пеевски заяви, че се отказва да прави бизнес в България, по информация на онлайн изданието „Капитал“ той е финализирал покупката на веригата.

През юли миналата година пък беше арестуван един от тогавашните директори на технокомпанията - Николай Китов, който е един от най-приближените до банкера Цветан Василев. Срещу него се води международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпения по схемата „Карусел“, касаеща доставки в областта на консумативната електроника.

Любопитно е, че във вече бившата сграда на „Пикадили“ и новата на „Техномаркет“ в бургаския комплекс „Изгрев“ се помещаваше и офисът на Първа инвестиционна банка, който беше обран на 23 януари тази година. В момента помещението е напълно опразнено, видя репортер на Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама